[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 21، شماره 1 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1403 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 45-35 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر انتی باکتریال عصاره هیدروالکلی پوست انار بر روی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس
نیکا معصومی ، ماندانا خطیبی* ، سیدرضا حسینی دوست ، شادی سرهرودی
گروه بیماریهای دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، Mandanakhatibi@yahoo.com
چکیده:   (271 مشاهده)
 سابقه و هدف: باکتری استافیلوکوکوس اورئوس جز باکتری های تشکیل دهنده فلور نرمال دهان است و ارتباط آن با مواردی همچون عفونت های غدد بزاقی مشخص شده است. قسمت‏هایی از انار به عنوان موادی با اثر آنتی‏باکتریال شناخته شدند. با توجه به خواص انار و اهمیت استافیلوکوک ارئوس درحفره دهان، بروز پوسیدگی و بیماری های پریودنتال، همچنین به منظور یافتن و معرفی ماده ای طبیعی برای جایگزینی دهانشویه های شیمیایی،در این تحقیق تأثیر عصاره هیدروالکلی پوست انار را بر میزان رشد میکروارگانیسم استافیلوکوک اورئوس بررسی کردیم.
مواد  و روشها: جهت انجام این تحقیق تجربی-آزمایشگاهی، باکتری‌ها به ۶ گروه شامل :چهار گروه عصاره انار با غلظت‌های ۱۰، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم بر میلی‌لیتر، یک گروه گروه کنترل مثبت و یک گروه کنترل منفی تقسیم شدند.هم چنین به منظور تعیین MIC از ۳ نمونه باکتری استفاده شد.تکنیک دیسک گذاری (Disk diffusion test)  برای اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد بکار رفت.  جهت ارزیابی حداقل غلظت مهار رشد باکتری (MIC) از تکنیک Microdilution broth استفاده شد. داده های بدست امده در محیط کشت ، با نرم افزار SPSS Ver:26 انالیز شد.جهت مقایسه هاله عدم رشد در چهار غلظت مختلف عصاره انار از ازمون    one way ANOVAاستفاده شد.
 یافته‌ها: نتایج کلی ارزیابی قطر هاله عدم رشد نشان داد که عصاره انار فعالیت مهاری در برابر باکتری استافیلوکوک اورئوس دارد . اولین غلظتی که باکتری به ان حساسیت نشان داد 25mg/ml  بود و با افزایش غلظت عصاره میزان اثر ضدمیکروبی روی باکتری افزایش یافت و اختلاف معناداری بین قطر هاله عدم رشد در چهار غلظت، نشان داده (P < 0.001)و بیشترین تاثیر در غلظت 100mg/ml دیده شد.در بررسیMIC  نتایج نشان داد که مقدار موثر عصاره هیدروالکلی پوست انار برای جلوگیری از رشد باکتری ، 50 میلی گرم بر میلی لیترمی‌باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست امده عصاره هیدروالکلی پوست انار خاصیت ضد میکروبی دارد و به نظر میرسد میتوان از عصاره اناربرای استفاده ضد میکروبی بهره جست.
 
واژه‌های کلیدی:   عصاره هیدروالکلی پوست انار، آنتی باکتریال، استافیلوکوک اورئوس
متن کامل [PDF 729 kb]   (102 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
فهرست منابع
1. Aas JA, Paster BJ, Stokes LN, Olsen I, Dewhirst FE. Defining the normal bacterial flora of the oral cavity. J. Clin. Microbiol.2005;43(11):5721. [DOI:10.1128/JCM.43.11.5721-5732.2005] [PMID] []
2. McCormack MG, Smith AJ, Akram AN, Jackson M, Robertson D, Edwards G. Staphylococcus aureus and the oral cavity: an overlooked source of carriage and infection? Am. J. Infect. Control. 2015 ;43(1):35-7. [DOI:10.1016/j.ajic.2014.09.015] [PMID]
3. Smith AJ, Robertson D, Tang MK, Jackson MS, MacKenzie D, Bagg J. Staphylococcus aureus in the oral cavity: a three-year retrospective analysis of clinical laboratory data. Br. Dent. J. 2003;195(12):701-3. [DOI:10.1038/sj.bdj.4810832] [PMID]
4. Baehni PC, Takeuchi Y. Anti‐plaque agents in the prevention of biofilm‐associated oral diseases. Oral Dis. 2003;9 Suppl 1:23-9. [DOI:10.1034/j.1601-0825.9.s1.5.x] [PMID]
5. Bescos R, Ashworth A, Cutler C, Brookes ZL, Belfield L, Rodiles A, Casas-Agustench P, Farnham G, Liddle L, Burleigh M, White D. Effects of Chlorhexidine mouthwash on the oral microbiome. Sci. Rep.2020;10(1):1-8. [DOI:10.1038/s41598-020-61912-4] [PMID] []
6. Jacob B, Malli Sureshbabu N, Ranjan M, Ranganath A, Siddique R. The Antimicrobial Effect of Pomegranate Peel Extract versus Chlorhexidine in High Caries Risk Individuals Using Quantitative Real-Time Polymerase Chain Reaction: A Randomized Triple-Blind Controlled Clinical Trial. Int J Dent. 2021:2021:5563945. [DOI:10.1155/2021/5563945] [PMID] []
7. Yarahmadi N, Hashemian F, Doust RH. Clinical Effects of Chlorhexidine 0.2% and Cetylpyridinium 0.05% Combination in Comparison with Chlorhexidine, Cetylpyridinium and Persica in Reducing Oral Bacteria in Healthy Individuals. J. Pharm. Care. 2020;8(3):116-22. [DOI:10.18502/jpc.v8i3.4545]
8. Gulube Z, Patel M. Effect of Punica granatum on the virulence factors of cariogenic bacteria Streptococcus mutans. Microb Pathog. 2016:98:45-9. [DOI:10.1016/j.micpath.2016.06.027] [PMID]
9. Mishra P, Marwah N, Agarwal N, Chaturvedi Y, Suohu T. Comparison of Punica granatum, Terminalia chebula, and Vitis vinifera Seed Extracts used as Mouthrinse on Salivary Streptococcus mutans Levels in Children. JCDP. 2019;20(8):920-7. [DOI:10.5005/jp-journals-10024-2617]
10. Hanafy SM, Abd El-Shafea YM, Saleh WD, Fathy HM. Chemical profiling, in vitro antimicrobial and antioxidant activities of pomegranate, orange and banana peel-extracts against pathogenic microorganisms. J. Genet. Eng. & Biotechnol. 2021;19(1):1-0. [DOI:10.1186/s43141-021-00151-0] [PMID] []
11. El-Sharkawy MS. Evaluation of the Antimicrobial Effect of Pomegranate Extract on Streptococcus Mutans. Al-Azhar D J. 2019;6(4):467-73. [DOI:10.21608/adjg.2019.7614.1084]
12. Walley S. Essential microbiology for dentistry. Br. Dent. J. 2012 Apr;212(7):69 [DOI:10.1038/sj.bdj.2012.309]
13. Dahham SS, Ali MN, Tabassum H, Khan M. Studies on antibacterial and antifungal activity of pomegranate (Punica granatum L.). Am. Eurasian J. Agric. Environ. Sci. 2010;9(3):273-81.
14. Qu W, Breksa III AP, Pan Z, Ma H. Quantitative determination of major polyphenol constituents in pomegranate products. Food Chemistry. 2012;132(3):1585-91. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.11.106] [PMID]
15. Estabraghi E, Sadeghpour M, Mehrabani A. Study of pomegranate hydromethanol extract on Staphylococcus aureus and Escherichia coli by microplate in laboratory conditions. Journal of Payavard Salamat. 2018;12(3):183-92.
16. Ismail T, Sestili P, Akhtar S. Pomegranate peel and fruit extracts: a review of potential anti-inflammatory and anti-infective effects. J. Ethnopharmacol. 2012;143(2):397-405. [DOI:10.1016/j.jep.2012.07.004] [PMID]
17. Endo EH, Cortez DA, Ueda-Nakamura T, Nakamura CV, Dias Filho BP. Potent antifungal activity of extracts and pure compound isolated from pomegranate peels and synergism with fluconazole against Candida albicans. Res. Microbiol. 2010;161(7):534-40. [DOI:10.1016/j.resmic.2010.05.002] [PMID]
18. Shanmugam S, Annadurai M, Rajendran K. Ethnomedicinal plants used to cure diarrhea and dysentery in Pachalur hills of Dindigul district in Tamil Nadu, Southern India. J. Appl. Pharm. Sci. 2011 Oct 1;1(8):94.
19. Jafari A.Moslehishad M,Ghanavi Z. Effect of solvent on antimicrobial compounds extracted from pomegranate waste and antimicrobial power of the extract. 3rd International Congress and 26th National Congress of Food Science and Technology of Iran.2019;3(23).
20. Aravindraj S, Preethi M, Sivapathasundharam B. Antimicrobial Effects of Punica Granatum Extracts On Staphylococcus aureus,Streptococcus mutans,Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecalis and Candida albicans. Int J Curr Microbiol App Sci.2017:6(9):2762-74. [DOI:10.20546/ijcmas.2017.609.341]
21. Foster, Timothy J. "Staphylococcusaureus." Molecular Medical Microbiology (2002): 839-888. [DOI:10.1016/B978-012677530-3/50258-0]
22. Zazharskyi V, Davydenko P, Kulishenko O, Borovik I, Brygadyrenko V, Zazharska N. Antibacterial activity of herbal infusions against staphylococcus aureus, staphylococcus epidermidis and pseudomonas aeruginosa in vitro. Magyar Allatorvosok Lapja. 2019;141(11):693-704.
23. Diniasti M, Delima AR, Zakki M. ANTIBACTERIAL EFFECT OF WHITE POMEGRANATE PEEL EXTRACT (PUNICA GRANATUM L) AGAINST STREPTOCOCCUS SANGUINIS. ODONTO: Dental Journal. 2020 Aug 5;7(1):18-24. [DOI:10.30659/odj.7.1.18-24]
24. Nozohour Y, Golmohammadi R, Mirnejad R, Fartashvand M. Antibacterial activity of pomegranate (Punica granatum L.) seed and peel alcoholic extracts on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa isolated from health centers. Journal of Applied Biotechnology Reports. 2018 Mar 30;5(1):32-6. [DOI:10.29252/JABR.01.01.06]
25. Kunte S, Kadam N, Patel A, Shah P, Lodaya R, Lakde L. Comparative evaluation of antimicrobial properties of pomegranate peel extract against Streptococcus mutans and lactobacillus-an in vitro study. International Dental & Medical Journal of Advanced Research. 2018;4(1):1-6. [DOI:10.15713/ins.idmjar.88]
26. Ferrazzano GF, Scioscia E, Sateriale D, Pastore G, Colicchio R, Pagliuca C, Cantile T, Alcidi B, Coda M, Ingenito A, Scaglione E. In vitro antibacterial activity of pomegranate juice and peel extracts on cariogenic bacteria. BioMed research international. 2017 Oct 25;1-7. [DOI:10.1155/2017/2152749] [PMID] []
27. Millo G, Juntavee A, Ratanathongkam A, Nualkaew N, Peerapattana J, Chatchiwiwattana S. Antibacterial inhibitory effects of punica granatum gel on cariogenic bacteria: an in vitro study. International journal of clinical pediatric dentistry. 2017 Apr;10(2):152. [DOI:10.5005/jp-journals-10005-1426] [PMID] []
28. Umar D, Dilshad B, Farhan M, Ali A, Baroudi K. The effect of pomegranate mouthrinse on Streptococcus mutans count and salivary pH: An in vivo study. Journal of advanced pharmaceutical technology & research. 2016 Jan;7(1):13. [DOI:10.4103/2231-4040.173266] [PMID] []
29. Abdollahzadeh SH, Mashouf RY, Mortazavi H, Moghaddam MH, Roozbahani N, Vahedi M. Antibacterial and antifungal activities of Punica granatum peel extracts against oral pathogens. Journal of Dentistry (Tehran, Iran). 2011;8(1):1.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.DENTAL.REC.1400.033



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

masoumi N, khatibi M, hosseinidoust S, Sarahroudi S. Evaluation of Antibacterial Effect of Hydroalcoholic Pomegranate Peel Extract on Staphylococcus aureus. J Res Dent Sci 2024; 21 (1) :35-45
URL: http://jrds.ir/article-1-1458-fa.html

معصومی نیکا، خطیبی ماندانا، حسینی دوست سیدرضا، سرهرودی شادی. بررسی اثر انتی باکتریال عصاره هیدروالکلی پوست انار بر روی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1403; 21 (1) :35-45

URL: http://jrds.ir/article-1-1458-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 1 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645