[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 12، شماره 4 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان 1394 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 163-157 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تأثیرماست پروبیوتیک بر بوی بد دهان
پریچهر بهفرنیا* ، شاپور باشتی
، behfarnia@dnt.mui.ac.ir
چکیده:   (9588 مشاهده)
خلاصه:
سابقه و هدف: پروبیوتیکها از طریق تغییر فلور میکروبی دهان می توانند اثرات مفیدی بر سلامت دهان داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف ماست پروبیوتیک تجاری بر بوی بد دهان بود.
مواد وروشها: در این کارآزمایی بالینی، تعداد 44 داوطلب مبتلا به هالیتوزیس با منشاء دهانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. افراد مورد بررسی 200 گرم ماست پروبیوتیک در هر روز به مدت دو هفته مصرف کردند. یک فرد معاینه کننده بوی دهان افراد مورد بررسی را در ابتدای مطالعه و بعد از دو هفته به روش سنجش ارگانولپتیک (با درجه بندی صفر= بدون بوی بد دهان، 1= بوی خفیف، 2= بوی متوسط، 3= بوی شدید و 4= بوی بسیار شدید) از فواصل 10 و 50 سانتیمتر ارزیابی کرد. داده ها بوسیله نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد (05/0=&alpha).
یافته ها: بوی بد دهان در فاصله  10 سانتی متر  از 5/54 درصد به 4/20 درصد کاهش یافت.  (01/0>P) درجات سنجش ارگانولپتیک در ابتدای مطالعه (در فواصل 10 و 50 سانتیمتر) برابر با (12/1±63/2) و (23/1±95/1 ) بود که بطور معنی داری به (10/1±45/1) و (93/0±95/0) در انتهای مطالعه کاهش نشان داد. (001/0>P
نتیجه گیری : به نظر می­رسد که مصرف فرآورده های پروبیوتیک می­تواند به عنوان یک روش مؤثر برای بهبود هالیتوزیس با منشاء دهانی درنظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، بوی بد دهان، ارگانولپتیک
متن کامل [PDF 1442 kb]   (5804 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: پریو
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behfarnia P, Bashti S. Assessment of Probiotic Yogurt on Oral Malodor by Organoleptic method. J Res Dent Sci 2016; 12 (4) :157-163
URL: http://jrds.ir/article-1-684-fa.html

بهفرنیا پریچهر، باشتی شاپور. ارزیابی تأثیرماست پروبیوتیک بر بوی بد دهان. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1394; 12 (4) :157-163

URL: http://jrds.ir/article-1-684-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 4 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645