بررسی اثر چای ایرانی و وارداتی بر تغییر رنگ کامپوزیت رزین دندانی- مطالعه آزمایشگاهی
|
نگین نصوحی* ، روشنک قائمی |
، Neginnasoohi@yahoo.com |
|
چکیده: (17013 مشاهده) |
خلاصه: سابقه و هدف: تغییر رنگ ترمیم های کامپوزیتی یکی از عوامل شایع تعویض این ترمیم ها می باشد و نارضایتی بیماران و دندانپزشک را در پی دارد، از آنجایی که چای رایج ترین نوشیدنی رنگی در بین ایرانیان است، تحقیق حاضربا هدف مقایسهی اثر دو چای ایرانی و وارداتی موجود در بازار ایران بر تغییر رنگ دو کامپوزیت میکروهیبرید Filtek Z250 و Point4 انجام شد. مواد و روشها: این تحقیق به صورت تجربی و آزمایشگاهی بر روی ۳۰ نمونه ی کامپوزیتی از دو کامپوزیت Filtek Z250 و Point4 انجام شد. ابتدا رنگ سنجی اولیه قبل از غوطه ور سازی در محیط چای با دستگاه اسپکتروفتومتر صورت گرفت سپس نمونه ها از هر نوع کامپوزیت به ۳ زیر گروه ۵ تایی تقسیم شدند و در سه محیط چای ایرانی، چای خارجی و آب مقطر به مدت یک هفته در داخل انکوباتور نگهداری شدند. سپس رنگ سنجی نهایی انجام شد ونتایج حاصل توسط آزمون one way ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافتهها: میزان تغییر رنگ به ترتیب در کامپوزیتهای Filtek Z250 و Point4 در محیط چای وارداتی 71/1 ± 84/11 و 10/4 ± 29/12ودر محیط چای ایرانی 85/0 ± 87/7 و12/2 ± 98/5 به دست آمد هر دو کامپوزیت در محیط چای دچار تغییر رنگ غیر قابل قبول از لحاظ کلینیکی شدند( 3/3 ( ∆E> چای خارجی به طور معنی داری بیشتر از چای ایرانی نمونه ها را دچار تغییر رنگ کرد. (001/0 > P ) ولی تفاوت معنی داری بین تغییر رنگ کامپوزیت ها مشاهده نشد. (05/0 > P ) نتیجهگیری: تغییر رنگ کامپوزیت Filtek Z250 و Point 4 در محیط چای از لحاظ کلینیکی غیر قابل قبول و تغییر رنگ ناشی از چای خارجی بیشتر از چای داخلی بود. |
|
واژههای کلیدی: کامپوزیت رزین دندانی، تغییر رنگ، کامپوزیت رزین Point 4، Filtek Z250 |
|
متن کامل [PDF 2454 kb]
(2913 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
جراحی-
|
|
|
|